Hvordan Bliver Man Psykolog?

Pixabay, Sozavisimost

Psykolog er en universitetsuddannelse og derfor skal man tage uddannelse på en af de mange universiteter, vi har her i Danmark.

Uddannelsen tager 5 år i alt fordelt på en bachelor på 3 år og en kandidat på 2 år.

Der er 5 forskellige steder i Danmark, hvor du kan tage uddannelsen som psykolog. Disse er Syddansk Universitet, Københavns Universitet, Roskilde Universitet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. 

Alle disse uddannelsessteder tilbyder både bachelor- og kandidatuddannelsen.

Der er dog visse krav, der er gældende, hvis du skal søge ind på psykologi:

Gymnasiel eksamen

Du kan ikke søge ind med mindre du har en gymnasiel eksamen. Dette vil sige, at du skal have færdiggjort STX, HTX, HHX, GIF, EUX eller EUX del. 1. Har du en af førnævnte, kan du søge enten kvote 1 eller kvote 2.

Specifikke adgangskrav

Ud over en gymnasiel eksamen, skal du dog også have nogle specifikke krav. 

Disse er:

Har du ikke alle ovenstående som minimum, er der dog mulighed for at tage suppleringskurser. Kurserne kan hjælpe dig til at få de adgangskrav, du eventuelt skulle mangle.

Jeg håber ovenstående har gjort dig klogere på, hvordan man bliver psykolog.

Til slut vil vi hurtigt takke Perlen Odense for have støttet muligheden for at udarbejde sidens tekst. Her kan du eksempelvis købe halskæde med bogstav, og meget meget andet. Derfor er sidens tekst markeret.

Relaterede indlæg

10:15 - 02.11.2022

Hvordan bliver man konditor?

Bager og konditor er en erhvervsuddannelse, som du kan tage over hele Danmark. Uddannelsen tager fra 3 år - 4 år og 6 mdr., hvor du herefter også kan tage visse specialer, afhængigt af hvad du gerne vil arbejde med.…
15:42 - 26.10.2021

Hvordan bliver man kørelærer?

Går du og drømmer om at blive kørelærer? At blive kørelærer kan være et fantastisk job, hvis man drømmer om at være selvstændig og elsker at køre bil. Dog skal man lige blive godkendt kørelærer før man må begynde at unde…
15:18 - 28.09.2021

Hvordan bliver man indretningsarkitekt?

En indretningsarkitekt eller indretningsdesigner arbejder generelt med at inderette og dekorere både bygninger og forskellige rum. Dette kan være alt fra private hjem til restauranter, hoteller, insitutioner, virksomhede…