Hvordan Bliver Man Konditor?

Pixabay, Peggy_Marco

Bager og konditor er en erhvervsuddannelse, som du kan tage over hele Danmark. 

Uddannelsen tager fra 3 år - 4 år og 6 mdr., hvor du herefter også kan tage visse specialer, afhængigt af hvad du gerne vil arbejde med.

På uddannelsen får du en grundlæggende viden om brød og kager, samt moderne og traditionelle teknikker indenfor bagefaget. Ud over det lærer du også at betjene kunder.

Der er tre forskellige former for specialer, du kan vælge at læse videre på, hvis du ikke vil stoppe efter bagværker (trin 1). Vil du gerne være konditor, kan du dog ikke vælge at stoppe ved bagværker, da det kræver en specialisering, før du kan komme ind under den kategori.

De tre specialer er:

Håndværksbager

Her lærer du om råvarer, brødfremstilling og dejproduktion, samt kagefremstilling og rullede deje.

Detailbager

Her lærer du stadigvæk omkring de forskellige teknikker, men har også et fokus på driften af et bageri, produktudvikling og optimering.

Konditor

Fokus er her, at du skal lære om alle kager, samt desserter, is og marcipan. Herunder også dekoration og figurer i bagværk og konditori.

Igennem uddannelsen skal du selv finde en læreplads. Skolerne kan desværre ikke tilbyde skolepraktik, så her er du på egne ben.

Her har du læst et publiceret og udgivet stykke indhold, der udelukkende er lavet med henblik på at tilgode se Perlen Odense. Hvor du finder et stort sortiment med guldring. Heraf mærkatet på indhold.

Relaterede indlæg

15:42 - 26.10.2021

Hvordan bliver man kørelærer?

Går du og drømmer om at blive kørelærer? At blive kørelærer kan være et fantastisk job, hvis man drømmer om at være selvstændig og elsker at køre bil. Dog skal man lige blive godkendt kørelærer før man må begynde at unde…
15:18 - 28.09.2021

Hvordan bliver man indretningsarkitekt?

En indretningsarkitekt eller indretningsdesigner arbejder generelt med at inderette og dekorere både bygninger og forskellige rum. Dette kan være alt fra private hjem til restauranter, hoteller, insitutioner, virksomhede…
09:50 - 28.09.2021

Hvordan bliver man psykolog?

Psykolog er en universitetsuddannelse og derfor skal man tage uddannelse på en af de mange universiteter, vi har her i Danmark.Uddannelsen tager 5 år i alt fordelt på en bachelor på 3 år og en kandidat på 2 år.Der er 5 f…